Juustoiset quesadillat ja avokadodippi
Jääkö teiltäkin aina pari hassua tortillalettua yli texmex-illasta? Ne muuttuvat nopeasti herkulliseksi huikopalaksi, kun lettujen sisään sujauttaa juustoraastetta ja srirachaa ja paistaa pannulla quesadilloiksi. Srirachan pientä potkua viilennetään täyteläisellä avokadodipillä.
PS. Oikeasti nämä quesadillat ovat niin hyviä, että niitä varten kannattaa ostaa yksi ylimääräinen tortillapaketti kaappiin odottamaan.
Ainekset
Työvaiheet
Avokadodippi: Halkaise avokadot ja poista kivi. Kaavi sisus kulhoon lusikalla. Muussaa avokadot haarukalla tai sauvasekoittimella, valitse itse haluatko sileää dippiä vai sattumia sekaan.
Leikkaa valkosipuli pieneksi silpuksi ja lisää avokadojen joukkoon. Mittaa sekaan muut aineet ja sekoita. Maistele kastiketta ja mausta suolalla. Nosta jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.
Quesadillat: Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Levitä jokaiselle tortillaletulle reilusti tuorejuustoa. Pirskottele neljän letun päälle srirachaa ja levitä tasaisesti ympäri lettua. Ripottele päälle punasipulia, korianteria ja reilusti juustoraastetta. Mausta pippurilla. Nosta loput tuorejuustolla voidellut letut päälle kanneksi.
Paista quesadillat kuivalla pannulla kohtalaisella lämmöllä yksitellen noin 2,5 minuuttia per puoli, kunnes täytteet ovat lämmennyt ja juusto on ihanan venyvää ja sulanutta. Leikkaa quesadilla neljään osaan ja tarjoile avokadodipin kanssa.