Ihana raparperi-mansikkavispipuuro
Makeankirpeä raparperi-mansikkavispipuuro on mahtava hellepäivän välipala ja sopii myös hyvin arkiseksi jälkiruoaksi. Jos haluat himpun verran enemmän luksusta, voit viimeistellä vispipuuron kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Spelttimannasuurimoita kannattaa ehdottomasti kokeilla jos sellaisia sattuu löytymään kaupasta, mutta tavallisetkin mannasuurimot käyvät.
Ainekset
Työvaiheet
Pese raparperinvarret ja pilko ne ja mansikat pienemmiksi. Laita kattilaan raparperi, mansikat, sokeri, suola sekä 1 dl vettä. Keitä kunnes raparperit ovat pehmeitä, noin 5–10 minuuttia. Surrauta seos sileäksi sauvasekoittimella.
Lisää loput vedestä. Anna kiehahtaa. Vispaa joukkoon mannasuurimot. Kaada vähän kerrallaan, jottei puuro paakkuunnu.
Keittele miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes keitos alkaa paksuuntua.
Jäähdytä puuro täysin ja vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile tuoreiden marjojen ja maidon kera.