Ihana raparperi-mansikkavispipuuro

Helppo
Vaikeustaso
time
2
Tuntia
star
4.7
3 arvostelua

Makeankirpeä raparperi-mansikkavispipuuro on mahtava hellepäivän välipala ja sopii myös hyvin arkiseksi jälkiruoaksi. Jos haluat himpun verran enemmän luksusta, voit viimeistellä vispipuuron kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Spelttimannasuurimoita kannattaa ehdottomasti kokeilla jos sellaisia sattuu löytymään kaupasta, mutta tavallisetkin mannasuurimot käyvät. 

Ainekset

3-4 hengelle
raparperia
200 g
mansikoita
100 g
sokeria
1 dl
vettä
7 dl
spelttimannasuurimoita
1 dl
suolaa
0.5 tl

Työvaiheet

01

Pese raparperinvarret ja pilko ne ja mansikat pienemmiksi. Laita kattilaan raparperi, mansikat, sokeri, suola sekä 1 dl vettä. Keitä kunnes raparperit ovat pehmeitä, noin 5–10 minuuttia. Surrauta seos sileäksi sauvasekoittimella.

 

02

Lisää loput vedestä. Anna kiehahtaa. Vispaa joukkoon mannasuurimot. Kaada vähän kerrallaan, jottei puuro paakkuunnu.

03

Keittele miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes keitos alkaa paksuuntua. 

04

Jäähdytä puuro täysin ja vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile tuoreiden marjojen ja maidon kera. 

4.7 3 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Pese raparperinvarret ja pilko ne ja mansikat pienemmiksi. Laita kattilaan raparperi, mansikat, sokeri, suola sekä 1 dl vettä. Keitä kunnes raparperit ovat pehmeitä, noin 5–10 minuuttia. Surrauta seos sileäksi sauvasekoittimella.

 

02

Lisää loput vedestä. Anna kiehahtaa. Vispaa joukkoon mannasuurimot. Kaada vähän kerrallaan, jottei puuro paakkuunnu.

03

Keittele miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes keitos alkaa paksuuntua. 

04

Jäähdytä puuro täysin ja vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile tuoreiden marjojen ja maidon kera. 

Ainekset
raparperia
200 g
mansikoita
100 g
sokeria
1 dl
vettä
7 dl
spelttimannasuurimoita
1 dl
suolaa
0.5 tl
close