Helppo parsapizza
Helppo ja nopea parsapizza syntyy käden käänteessä. Pohjana toimii ohutleipä, päälle hieman fetaa, creme fraichea ja juustoraastetta. Uunituore lätty kruunataan raikkaalla, valkosipuliöljyllä maustetulla parsasalaatilla.
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Valmista valkosipuliöljy. Raasta tai pilko valkosipuli pieneksi ja laita kulhoon. Lisää öljy ja mausta suolalla. Laita sivuun odottamaan.
Poista parsoista kova kanta. Kuori parsat. Suikaloi kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja parsasta. Laita siivut kylmään veteen. Leikkaa vielä keskelle jäävä osa pieniksi paloiksi ja lohko nuput neljään osaan. Laita sivuun odottamaan.
Levitä Liba-leivän päälle 2 rkl creme fraichea ja ripottele päälle juustoraastetta. Murusta päälle fetajuustoa. Paista uunissa 8–12 minuuttia kunnes pohja rapea ja juustoon saanut hieman väriä.
Laita parsa kippoon kaada päälle haluamasi määrä valkosipuliöljyä. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita. Nostele salaattia pizzan päälle ja nauti.