Helppo parsapizza

Helppo
Vaikeustaso
time
25
Min
star
4.7
3 arvostelua

Helppo ja nopea parsapizza syntyy käden käänteessä. Pohjana toimii ohutleipä, päälle hieman fetaa, creme fraichea ja juustoraastetta. Uunituore lätty kruunataan raikkaalla, valkosipuliöljyllä maustetulla parsasalaatilla.

Ainekset

4 pizzaa
Liba- tai jotain muuta ohutleipää
1 paketti
fetajuustoa
200 g
vihreää parsaaa
1 nippu
ranskankermaa
250 g
juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Valkosipuliöljy
valkosipulinkynsi
1 kpl
oliiviöljyä
0.5 dl
suolaa

Työvaiheet

01

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

02

Valmista valkosipuliöljy. Raasta tai pilko valkosipuli pieneksi ja laita kulhoon. Lisää öljy ja mausta suolalla. Laita sivuun odottamaan.

03

Poista parsoista kova kanta. Kuori parsat. Suikaloi kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja parsasta. Laita siivut kylmään veteen. Leikkaa vielä keskelle jäävä osa pieniksi paloiksi ja lohko nuput neljään osaan. Laita sivuun odottamaan.

04

Levitä Liba-leivän päälle 2 rkl creme fraichea ja ripottele päälle juustoraastetta. Murusta päälle fetajuustoa. Paista uunissa 8–12 minuuttia kunnes pohja rapea ja juustoon saanut hieman väriä.

05

Laita parsa kippoon kaada päälle haluamasi määrä valkosipuliöljyä. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita. Nostele salaattia pizzan päälle ja nauti.

4.7 3 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

02

Valmista valkosipuliöljy. Raasta tai pilko valkosipuli pieneksi ja laita kulhoon. Lisää öljy ja mausta suolalla. Laita sivuun odottamaan.

03

Poista parsoista kova kanta. Kuori parsat. Suikaloi kuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja parsasta. Laita siivut kylmään veteen. Leikkaa vielä keskelle jäävä osa pieniksi paloiksi ja lohko nuput neljään osaan. Laita sivuun odottamaan.

04

Levitä Liba-leivän päälle 2 rkl creme fraichea ja ripottele päälle juustoraastetta. Murusta päälle fetajuustoa. Paista uunissa 8–12 minuuttia kunnes pohja rapea ja juustoon saanut hieman väriä.

05

Laita parsa kippoon kaada päälle haluamasi määrä valkosipuliöljyä. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita. Nostele salaattia pizzan päälle ja nauti.

Ainekset
Liba- tai jotain muuta ohutleipää
1 paketti
fetajuustoa
200 g
vihreää parsaaa
1 nippu
ranskankermaa
250 g
juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Valkosipuliöljy
valkosipulinkynsi
1 kpl
oliiviöljyä
0.5 dl
suolaa
close