Helppo kirsikkajäätelö
Kotitekoinen jäätelö onnistuu myös ilman jäätelökonetta! Jäätelöpohja valmistuu kondensoidusta maidosta ja kuohu- tai vispikermasta. Jäätelöpohjan voi maustaa juuri oman makuunsa sopivaksi. Me valmistimme ihanan pehmeää ja hieman kirpsakkaa kirsikkajäätelöä. Raidallisen jäätelön saat maustamalla puolet jäätelömassasta kirsikkapyreellä ja kerrostamalla massat vuorotellen vuokaan.
Vinkki! Kokeile maustaa puolet jäätelöstä kaakaojauheella. Näin saat suklaista kirsikkajäätelöä.
Ainekset
Työvaiheet
Kaada kivettömät kirsikat kattilaan ja mittaa joukkoon glukoosisiirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kirsikat ovat pehmenneet. Soseuta vielä kuumat kirsikat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Laita sivuun jäähtymään.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatahna ja kondensoitu maito, sekoita tasaiseksi. Kaada noin puolet massasta toiseen kulhoon. Sekoita jäähtynyt kirsikkapyre puoleen jäätelömassasta.
Kaada vuorotellen kirsikkajäätelömassaa ja vaniljajäätelömassaa leivinpaperilla vuorattuun pakastusta kestävään astiaan. Peitä tuorekelmulla ja nosta pakkaseen jähmettymään yön yli tai vähintään 4-6 tuntia.
Anna jäätelön pehmetä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua. Pyörittele jäätelö palloiksi tötteröön tai lusikoi annoskippoihin ja nauti.