Hävikkivinkki: perunarieska perunalaatikosta
Mitä tehdä, kun perunalaatikkokiintiö on totaalisen täynnä, mutta laatikkoa riittäisi vielä syötäväksi? No tietenkin ihania perunarieskoja. Sipaisu voita uunituoreen rieskan päälle ja se on siinä.
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.
Muotoile leivinpaperille 8 ohutta rieskaa käyttäen jauhoja apuna. Taikinan kuuluu olla löysähköä ja tarttua sormiin.
Pistele haarukalla reikiä rieskoihin ja paista uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. Kurki välillä uuniin, etteivät rieskat pala. Rieskat maistuvat parhaimmalta uunituoreina.