Halloumi-kasvispyttipannu
Vegepyttipannu on helppo ja herkullinen arki-illan pelastus (ja loistava hävikkiruoka). Tässä versiossa perinteisiä perunoita komppaavat paahdettu ruusukaali ja halloumi. Loraus balsamietikkaa, ja avot. Näyttävän pyttipannun saa käyttämällä violetteja perunoita, mutta tavalliset potut käyvät aivan yhtä hyvin
Ainekset
Työvaiheet
Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi reilusti suolatussa vedessä ja jäähdytä.
Leikkaa ruusukaaleista kannat ja nypi nuutuneet lehdet pois, pilko pariin osaan.
Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi.
Paloittele jäähtyneet perunat kuutioiksi.
Leikkaa halloumi kuutioiksi ja laita sivuun odottamaan.
Lämmitä pannu kuumaksi. Lisää öljyä ja paista ruusukaaleja kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Säädä lieden lämpöä alemmas. Siirrä ruusukaalit odottamaan lautaselle ja lisää sipulit pannulle. Kuullota sipuleita keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää perunat ja ruusukaali.
Paista halloumikuutioita erillisellä kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan.
Heitä kaikki ainekset samaan pannuun. Sekoita. Lorauta päälle iso loraus balsamicoa, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita vielä kerran. Tarjoile paistetun kananmunan kanssa.