Half baked -suklaakeksit
Suklaabrownie vai suklaahippukeksi? Vai molemmat? Näissä half baked -kekseissä inspiraatiota on haettu Ben’s & Jerry’sin legendaarisesta jäätelömausta. Keksit ovat pinnalta rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä. Ekstraherkullisia keksejä saat, jos ruskistat voin!
Ainekset
Työvaiheet
Aloita ruskistamalla voi (voit myös skipata tämän vaiheen ja vain sulattaa voin). Laita voi kattilaan ja anna sulaa. Keitä, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa ja voi kirkastuu. Sen jälkeen voi vaahtoaa enemmän ja väri alkaa tummumaan. Jatka paahtamista koko ajan sekoittaen, kunnes voi on tummaa ja tuoksuu paahteiselta. Varo polttamasta (itseäsi tai voita, voi on superkuumaa!) Voi saattaa myös roiskua vaahtoamisvaiheessa. Kaada toiseen kuumuutta kestävään astiaan ja anna jäähtyä.
Rouhi tumma suklaa paloiksi. Laita sivuun odottamaan
Mittaa jauhot, suola ja sooda kippoon, sekoita.
Lisää sokerit ja vaniljauute jäähtyneen voin joukkoon. Sekoita. Lisää kananmunat yksitellen välissä sekoittaen.
Kippaa joukkoon jauhot. Sekoita nopeasti taikinaksi (älä vaivaa) Lisää suklaarouhe ja sekoita taas nopeasti.
Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen taikina-annokseen kaakaojauhe ja sekoita nopeasti. Peitä molemmat taikinakipot kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen, kun taikina on saanut levätä jääkaapissa.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pyöritä noin 20–25 vaaleaa taikinapalloa ja yhtä monta tummaa.
Yhdistä vaalea ja tumma pallo, pyörittele isoksi taikinapalloksi.
Toista, kunnes olet pyöritellyt kaikki keksit. Nyt sinulla pitäisi olla 20–25 taikinapalloa.
Paista noin 9 keksiä kerrallaan. Keksit leviävät, joten niille kannattaa jättää kunnon leviämisvara. Painele palleroita hieman litteämmäksi.
Paista uunissa 8–10 minuuttia. Ota 5 minuutin kohdalla keksit uunista ja läimäytä peltiä kunnolla hellaa vasten niin, että keksit lässähtävät. Jatka sitten paistamista. Ota uunista ja anna jäähtyä.