Grillatut nektariinit mascarponevaahdolla ja paahdetulla valkosuklaalla

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
2 arvostelua

Helppo ja hedelmäinen jälkiruoka kruunaa grilliaterian. Koska nektariinit ovat tässä pääosassa, niiden koostumus on erityisen tärkeä – yritä siis etsiä kypsiä mutta kiinteitä yksilöitä. Myös persikat tai paraguayo-persikat käyvät hyvin. Koristele jälkkäri halutessasi marjoilla.

Ainekset

4 annosta
kypsää nektariinia tai persikkaa
4 kpl
mascarponea
100 g
kermaa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljauutetta
1 tl
valkosuklaata
100 g

Työvaiheet

01

Valmista paahdettu valkosuklaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko valkosuklaa pieniksi muruiksi. Levitä suklaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita uuniin paahtumaan noin viideksi minuutiksi. Sekoita puolivälissä. Ole tarkkana suklaan kanssa, se palaa helposti. Suklaa ruskistuu uunissa ja koostumus muuttuu kokkareiseksi. Ota suklaa uunista ja laita sivuun

 

02

Valmista mascarponevaahto. Laita tomusokeri ja kerma kippoon. Vatkaa kermavaahto kovaksi vaahdoksi. Notkista mascarpone haarukalla ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Lisää vaniljauute ja sekoita. Nosta jääkaappiin odottamaan.

03

Viritä grilli kuumaksi (jos ei se ole jo). Halkaise nektariinit ja poista kivi mahdollisimman siististi, jotta jäljelle jää kaksi ehjää puolikasta. Grillaa nektariininpuolikkaita muutama minuutti per puoli, kunnes nektariini pehmenee hieman. Nauti mascarponevaahdon ja paahdetun valkosuklaan kanssa.

 

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Valmista paahdettu valkosuklaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko valkosuklaa pieniksi muruiksi. Levitä suklaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita uuniin paahtumaan noin viideksi minuutiksi. Sekoita puolivälissä. Ole tarkkana suklaan kanssa, se palaa helposti. Suklaa ruskistuu uunissa ja koostumus muuttuu kokkareiseksi. Ota suklaa uunista ja laita sivuun

 

02

Valmista mascarponevaahto. Laita tomusokeri ja kerma kippoon. Vatkaa kermavaahto kovaksi vaahdoksi. Notkista mascarpone haarukalla ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Lisää vaniljauute ja sekoita. Nosta jääkaappiin odottamaan.

03

Viritä grilli kuumaksi (jos ei se ole jo). Halkaise nektariinit ja poista kivi mahdollisimman siististi, jotta jäljelle jää kaksi ehjää puolikasta. Grillaa nektariininpuolikkaita muutama minuutti per puoli, kunnes nektariini pehmenee hieman. Nauti mascarponevaahdon ja paahdetun valkosuklaan kanssa.

 

Ainekset
kypsää nektariinia tai persikkaa
4 kpl
mascarponea
100 g
kermaa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljauutetta
1 tl
valkosuklaata
100 g
close