Grillatut nektariinit mascarponevaahdolla ja paahdetulla valkosuklaalla
Helppo ja hedelmäinen jälkiruoka kruunaa grilliaterian. Koska nektariinit ovat tässä pääosassa, niiden koostumus on erityisen tärkeä – yritä siis etsiä kypsiä mutta kiinteitä yksilöitä. Myös persikat tai paraguayo-persikat käyvät hyvin. Koristele jälkkäri halutessasi marjoilla.
Ainekset
Työvaiheet
Valmista paahdettu valkosuklaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko valkosuklaa pieniksi muruiksi. Levitä suklaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita uuniin paahtumaan noin viideksi minuutiksi. Sekoita puolivälissä. Ole tarkkana suklaan kanssa, se palaa helposti. Suklaa ruskistuu uunissa ja koostumus muuttuu kokkareiseksi. Ota suklaa uunista ja laita sivuun
Valmista mascarponevaahto. Laita tomusokeri ja kerma kippoon. Vatkaa kermavaahto kovaksi vaahdoksi. Notkista mascarpone haarukalla ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Lisää vaniljauute ja sekoita. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Viritä grilli kuumaksi (jos ei se ole jo). Halkaise nektariinit ja poista kivi mahdollisimman siististi, jotta jäljelle jää kaksi ehjää puolikasta. Grillaa nektariininpuolikkaita muutama minuutti per puoli, kunnes nektariini pehmenee hieman. Nauti mascarponevaahdon ja paahdetun valkosuklaan kanssa.