Grillattu varhaiskaali
Mehevä varhaiskaali on yksi suosikkikasviksistamme, joka vain paranee grillattaessa! Sen pehmeä ja makeahko maku sopii hienosti yhteen kirpsakan jogurttikastikkeen ja suolaisen fetan kanssa.
Ainekset
Työvaiheet
Valmista kastike. Leikkaa valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Leikkaa kaali lohkoiksi (4–6 lohkoa). Älä poista kantaa, näin lohkot pysyvät kasassa paremmin.
Valele lohkot öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Grillaa kaalilohkoja noin 2 minuuttia per puoli, jotta ne saavat kauniin grillatun pinnan ja pehmenevät hieman. Kaalissa saa silti olla vähän purutuntumaa, kaalimössöä emme suosittele.
Asettele lohkot lautaselle ja valuta päälle hieman oliiviöljyä ja reippaasti jogurttikastiketta, murusta päälle fetaa ja ripottele vielä pinnalle kevätsipulia. Ihana kaali toimii sellaisenaan tai muiden grilliherkkujen lisukkeena.