Grillattu pimientos de padron -salaatti
Pimientos de padron -paprikoista ja halloumista koottava salaatti on oiva lisuke kesäisessä ruokapöydässä ja syntyy grillissä samalla muiden herkkujen kanssa. Toimii myös erinomaisena lounaana pannulla valmistettuna ja tarjoiltuna rapeakuorisen maalaisleivän kanssa!
Ainekset
Työvaiheet
Pese kurkku ja leikkaa se viipaleiksi. Huuhtele ja revi salaatinlehdet. Siirrä sivuun odottamaan. Leikkaa myös halloumit siivuiksi ja laita sivuun.
Grillaa paprikoita kuumalla grillillä tai pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauttaaltaan kunnolla väriä ja rypistyvät. Siirrä kulhoon ja huiskuttele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
Paista tai grillaa halloumiin kaunis pinta.
Asettele salaatinlehdet ja versot vadille. Lisää sitruunamehu sekä oliiviöljyä ja balsamicoa oman maun mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kevyesti. Lisää kurkku, paprikat ja halloumit. Tarjoile sellaisenaan, maalaisleivän kanssa tai vaikka muiden grilliherkkujen kylkiäisenä.