Filo-metsäsienipiiras
Rapea ja kullanruskeaksi paistettu filotaikina sopii niin suolaiseen kun makeaankin leivontaan. Tällä kertaa filotaikina sai kaverikseen iki-ihanat metsäsienet. Herkullinen täyte syntyy käden käänteessä vain muutamasta raaka-aineesta. Filotaikina vaati hieman näpräämistä mutta on totisesti vaivansa väärti.
Ainekset
Työvaiheet
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Lämmitä uuni 175 asteeseen
Putsaa sienet sudin avulla ja leikkaa sienet karkeiksi paloiksi.
Hienonna sipuli, valkosipuli ja timjami.
Lisää sienet kuivalle pannulle ja paista kunnes sienien neste on haihtunut. Lisää nokare voita, silputut sipulit, valkosipulit ja timjami. Kuullota muutama minuutti.
Nosta pannu hellalta ja kumoa sienet isoon kulhoon, anna jäähtyä hetki.
Lisää sienien joukkoon, ranskankerma, kananmunat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa pyöreä valurautapannu tai kakkuvuoka leivinpaperilla.
Sulata voi.
Levitä yksi ohut filolevy työtasolle. Voitele reilusti voisulalla. Nosta seuraava filolevy jo voidellun filotaikinalevyn päälle. Voitele, ja toista kunnes sinulla on voideltu filotaikinalevypino.
Aseta voidellut filot nippuna leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele nippu tiukasti vuoan pohjalle ja reunoille. Anna ylimääräisen taikinan roikkua vuoan yli.
Kaada täyte filotaikina nipun päälle. Kääntele vuoan ulkopuolella roikkuva taikina lehtevästi täytteen päälle. Taikinaa voi hieman rutistaa jotta saat näyttävän piirakan.
Jos taikina repeää, ei hätää. Voit rutistaa taikina palan ja asetella sen piirakan päälle.
Voitele piirakan pinta vielä voisulalla ja paista uunissa noin 40-50 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin kullanruskea. Anna vetäytyä noin 20 min ennen tarjoilua