Feta-tomaattikastike

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
3
2 arvostelua

Suolaista fetaa, yrttistä tomaattikastiketta ja tuoretta leipää, nam! Tämä kreikkalaishenkinen kastike on hyvä arkiruoka mutta sopii myös viikonloppuun. Jos nälkä on astetta isompi, myös riisi tai pasta sopii kastikkeen kaveriksi.

Ainekset

2-3 annosta
hyvälaatuista tomaattimurskaa
1 prk
tomaattipyrettä
1 rkl
valkosipulinkynttä
3 kpl
sipuli
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
kuivattua oreganoa
1 tl
sokeria
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
fetaa
150 g
minttua
0.5 ruukkua
tuoretta basilikaa
0.5 ruukkua
Lisäksi
uuninkestävä vuoka tai paistinpannu
tuoretta leipää tai keitettyä riisiä tai pastaa.

Työvaiheet

01

Leikkaa valkosipulit ja sipuli pieneksi. Lorauta öljyä pannulle ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia keskilämmöllä.

02

Lisää valkoviini ja tomaattipyree pannulle, sekoita ja anna porista hetki. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kannen alla noin 20–30 min.

03

Lämmitä uuni 250-asteiseksi tai niin kuumaksi kun voit. Siirrä tomaattikastike uunin kestävään vuokaan. Lohko kastikkeen päälle feta, nosta kuumaan uuniin ja anna paahtua 7–10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä ja hieman sulanut.

04

Viimeistele hienonnetulla mintulla ja basilikalla.
Tarjoile heti tuoreen leivän tai vaikka pastan kera.

3 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Leikkaa valkosipulit ja sipuli pieneksi. Lorauta öljyä pannulle ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia keskilämmöllä.

02

Lisää valkoviini ja tomaattipyree pannulle, sekoita ja anna porista hetki. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kannen alla noin 20–30 min.

03

Lämmitä uuni 250-asteiseksi tai niin kuumaksi kun voit. Siirrä tomaattikastike uunin kestävään vuokaan. Lohko kastikkeen päälle feta, nosta kuumaan uuniin ja anna paahtua 7–10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä ja hieman sulanut.

04

Viimeistele hienonnetulla mintulla ja basilikalla.
Tarjoile heti tuoreen leivän tai vaikka pastan kera.

Ainekset
hyvälaatuista tomaattimurskaa
1 prk
tomaattipyrettä
1 rkl
valkosipulinkynttä
3 kpl
sipuli
1 kpl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
kuivattua oreganoa
1 tl
sokeria
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
fetaa
150 g
minttua
0.5 ruukkua
tuoretta basilikaa
0.5 ruukkua
Lisäksi
uuninkestävä vuoka tai paistinpannu
tuoretta leipää tai keitettyä riisiä tai pastaa.
close