Feta-tomaattikastike
Suolaista fetaa, yrttistä tomaattikastiketta ja tuoretta leipää, nam! Tämä kreikkalaishenkinen kastike on hyvä arkiruoka mutta sopii myös viikonloppuun. Jos nälkä on astetta isompi, myös riisi tai pasta sopii kastikkeen kaveriksi.
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa valkosipulit ja sipuli pieneksi. Lorauta öljyä pannulle ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
Lisää valkoviini ja tomaattipyree pannulle, sekoita ja anna porista hetki. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kannen alla noin 20–30 min.
Lämmitä uuni 250-asteiseksi tai niin kuumaksi kun voit. Siirrä tomaattikastike uunin kestävään vuokaan. Lohko kastikkeen päälle feta, nosta kuumaan uuniin ja anna paahtua 7–10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä ja hieman sulanut.
Viimeistele hienonnetulla mintulla ja basilikalla.
Tarjoile heti tuoreen leivän tai vaikka pastan kera.