Dijon Vinaigrette
Hyvässä salaattikastikkeessa yhdistyy makeus, suolaisuus, hyvä happo ja sopivasti potkua antava dijonsinappi. Salaattikastike syntyy nopeasti ja vaivattomasti ja säilyy jääkaapissa viikkoja. Mielestämme paras tapa nauttia tätä kastiketta on lisätä sitä romaine salaatin tai muun salaatin sekaan ja syödä sellaisenaan. Käyttömahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu vain salaatin päälle kaadettavaksi – kokeile sitä myös kasvisten dippikastikkeena tai vaikka marinadina grilliruoalle.
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa sinappi, sokeri, suola ja valkoviinietikka kulhoon, sekoita tasaiseksi.
Lisää oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Näin saat kastikkeesta paksun emulsion. Siirrä kastike kannelsiseen purnukkaan ja säilytä jääkapissa.