Deviled eggs – eli täytetyt kananmunat
Sopivan retrot täytetyt kananmunat toimivat pääsiäisen alkuruokapöydässä tai drinkkien palanpainikkeena. Valkuaiset värjätään kauniin purppuraksi punajuurimehulla.
Ainekset
Työvaiheet
Kuori keitetyt kananmunat. Puolita pitkittäin ja kaavi keltuaiset varovasti kippoon. Upota valkuaiset punajuurimehuun tai säilykepunajuurien liemeen. Laita jääkaappiin odottamaan. Anna valkuaisten värjäytyä noin 30 min ennen munien täyttämistä.
Valmista täyte: muussaa keltuaiset pieneksi. Pilko salottisipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Lisää keltuaisten joukkoon. Mittaa sekaan majoneesi sekä ranskankerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita täyte tasaiseksi.
Kananmunien täyttäminen: Kuivaa kananmunanvalkuaiset varovasti talouspaperilla. Lusikoi tai pursota pursotinpussin avulla reilusti täytettä valkuaisten koloon. Koristele pieneksi silputulla persiljalla. Tarjoile heti.