Deviled eggs – eli täytetyt kananmunat

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
arvostelua

Sopivan retrot täytetyt kananmunat toimivat pääsiäisen alkuruokapöydässä tai drinkkien palanpainikkeena. Valkuaiset värjätään kauniin purppuraksi punajuurimehulla.

Ainekset

12 kananmunan puolikasta
kovaksi keitettyä kananmunaa
6 kpl
punajuurimehua tai säilykepunajuurien lientä
2 dl
Täyte:
keitettyä kananmunankeltuaista
6 kpl
salottisipuli
1 kpl
majoneesia
1 rkl
ranskankermaa
1 rkl
mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
Pieneksi silputtua persiljaa

Työvaiheet

01

Kuori keitetyt kananmunat. Puolita pitkittäin ja kaavi keltuaiset varovasti kippoon. Upota valkuaiset punajuurimehuun tai säilykepunajuurien liemeen. Laita jääkaappiin odottamaan. Anna valkuaisten värjäytyä noin 30 min ennen munien täyttämistä.

02

Valmista täyte: muussaa keltuaiset pieneksi. Pilko salottisipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Lisää keltuaisten joukkoon. Mittaa sekaan majoneesi sekä ranskankerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita täyte tasaiseksi.

03

Kananmunien täyttäminen: Kuivaa kananmunanvalkuaiset varovasti talouspaperilla. Lusikoi tai pursota pursotinpussin avulla reilusti täytettä valkuaisten koloon. Koristele pieneksi silputulla persiljalla. Tarjoile heti.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuori keitetyt kananmunat. Puolita pitkittäin ja kaavi keltuaiset varovasti kippoon. Upota valkuaiset punajuurimehuun tai säilykepunajuurien liemeen. Laita jääkaappiin odottamaan. Anna valkuaisten värjäytyä noin 30 min ennen munien täyttämistä.

02

Valmista täyte: muussaa keltuaiset pieneksi. Pilko salottisipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Lisää keltuaisten joukkoon. Mittaa sekaan majoneesi sekä ranskankerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita täyte tasaiseksi.

03

Kananmunien täyttäminen: Kuivaa kananmunanvalkuaiset varovasti talouspaperilla. Lusikoi tai pursota pursotinpussin avulla reilusti täytettä valkuaisten koloon. Koristele pieneksi silputulla persiljalla. Tarjoile heti.

Ainekset
kovaksi keitettyä kananmunaa
6 kpl
punajuurimehua tai säilykepunajuurien lientä
2 dl
Täyte:
keitettyä kananmunankeltuaista
6 kpl
salottisipuli
1 kpl
majoneesia
1 rkl
ranskankermaa
1 rkl
mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
Pieneksi silputtua persiljaa
close