Daim-keksit
Päältä rouskuvat ja sisältä pehmeät Daim-keksit ovat sokerihiirien herkkua.
Jos et halua paistaa koko satsia kerralla, voit huoletta pakastaa taikinan ja paistaa sen kun makeannälkä iskee.
Ainekset
Työvaiheet
Napsuta uuni 180 asteeseen.
Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
Mittaa voin joukkoon sokeri, fariinisokeri ja vaniljatahna, sekoita
Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella (noin 2 minuuttia).
Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet, sekoita ja lisää voi-seokseen ja työstä taikinaksi.
Laita sivuun kourallinen daimrakeita. Lisää loput suklaarakeista taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Tee taikinasta noin 12-13 samankokoista taikina palloa ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Yhdelle pellille mahtuu paistumaan noin 6 keksiä kerrallaan. Painele loput daimkarkeista taikinapallojen päälle ja paista uunissa 10-12 minuuttia.
Ota uunista ja anna jäähtyä.
Vinkki! Näin saat kekseistä samankokoisia ja pyöreitä: Käytä keksiä isompaa stanssia tai kuppia. Aseta lämmin keksi stanssin keskelle leivinpaperille, muotoile pyöräyttävällä liikkeellä. Anna jäähtyä.