Ceasar-lehtikaalivohvelit

Keskitaso
Vaikeustaso
time
60
Min
star
5
1 arvostelua

Sopivan överi vohveli päällystetään uppomunalla, lehtikaalilla ja caesarkastikkeella. Caesarkastike on pikaversio, joka tällä kertaa tehdään ilman anjovista.

Ps. Lehtikaali ja caesarkastike toimivat muutenkin kivasti yhdessä, komboa kannattaa kokeilla siis myös salaateissa!

Ainekset

4 annosta
Vohvelitaikina
vehnäjauhoja
4 dl
leivinjauhetta
2 tl
suolaa
0.5 tl
maitoa
3 dl
kananmunaa
2 kpl
sulatettua voita
2 rkl
vichyä
1.5 dl
"Caesar-kastike"
majoneesia
0.5 dl
sitruunan kuorta
0.5 tl
valkosipulinkynsi raastettuna
0.5 kpl
sitruunamehua
1 rkl
raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl
mustapippuria
Lisäksi
lehtikaalia
100 g
parmesaanijuustoa
Uppomunat
kananmunaa
4 kpl
väkiviinaetikkaa
+ Lisäksi tarvitset vohveliraudan

Työvaiheet

01

Valmista vohvelitaikina

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja laita sivuun odottamaan. 

Sulata voi ja anna jäähtyä. Kaada maito kulhoon ja riko munat joukkoon. Sekoita.

Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää voisula. 

Anna turvota 20 minuuttia. Lisää vichy juuri ennen paistamista. 

02

Caesarkastike

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Nosta jääkaappiin tekeytymään. 

03

Lehtikaali

Poista lehtikaalista lehtiruodit. Revi suupaloiksi ja laita kulhoon. Heitä sekaan caesar-kastike ja hiero lehtikaalia muutama minuutti, jotta kaalin rakenne pehmenee. Mausta vielä halutessasi suolalla ja pippurilla. 

04

Uppomunat 

Lämmitä vesi poreilevaksi, lorauta joukkoon väkiviinaetikkaa. Kovaa kiehuva vesi saattaa rikkoa munat, joten lämpöä kannattaa säädellä oman lieden tehon mukaan.

Riko kananmunat yksitellen laseihin tai mataliin mukeihin. Tee kauhalla pyörre veteen, vie lasi vedenpinnan lähelle ja kaada varovasti kananmuna veteen. Voit kypsentää 3-4 munaa kerrallaan.

Keitä kananmunia noin 3–4 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla. Laita sivuun odottamaan

05

Lisää vichy vohvelitaikinaan ja sekoita. Paista vohvelit. Voit pitää vohvelit lämpimänä laittamalla ne uuniin matalalle lämmölle.

Lado täytteet vohvelin päälle. Viimeistele vielä raastetulla parmesaanijuustolla

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Valmista vohvelitaikina

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja laita sivuun odottamaan. 

Sulata voi ja anna jäähtyä. Kaada maito kulhoon ja riko munat joukkoon. Sekoita.

Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää voisula. 

Anna turvota 20 minuuttia. Lisää vichy juuri ennen paistamista. 

02

Caesarkastike

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Nosta jääkaappiin tekeytymään. 

03

Lehtikaali

Poista lehtikaalista lehtiruodit. Revi suupaloiksi ja laita kulhoon. Heitä sekaan caesar-kastike ja hiero lehtikaalia muutama minuutti, jotta kaalin rakenne pehmenee. Mausta vielä halutessasi suolalla ja pippurilla. 

04

Uppomunat 

Lämmitä vesi poreilevaksi, lorauta joukkoon väkiviinaetikkaa. Kovaa kiehuva vesi saattaa rikkoa munat, joten lämpöä kannattaa säädellä oman lieden tehon mukaan.

Riko kananmunat yksitellen laseihin tai mataliin mukeihin. Tee kauhalla pyörre veteen, vie lasi vedenpinnan lähelle ja kaada varovasti kananmuna veteen. Voit kypsentää 3-4 munaa kerrallaan.

Keitä kananmunia noin 3–4 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla. Laita sivuun odottamaan

05

Lisää vichy vohvelitaikinaan ja sekoita. Paista vohvelit. Voit pitää vohvelit lämpimänä laittamalla ne uuniin matalalle lämmölle.

Lado täytteet vohvelin päälle. Viimeistele vielä raastetulla parmesaanijuustolla

Ainekset
Vohvelitaikina
vehnäjauhoja
4 dl
leivinjauhetta
2 tl
suolaa
0.5 tl
maitoa
3 dl
kananmunaa
2 kpl
sulatettua voita
2 rkl
vichyä
1.5 dl
"Caesar-kastike"
majoneesia
0.5 dl
sitruunan kuorta
0.5 tl
valkosipulinkynsi raastettuna
0.5 kpl
sitruunamehua
1 rkl
raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl
mustapippuria
Lisäksi
lehtikaalia
100 g
parmesaanijuustoa
Uppomunat
kananmunaa
4 kpl
väkiviinaetikkaa
+ Lisäksi tarvitset vohveliraudan
close