Broccolini-tofuwok
Nopea wokki syntyy rapeaksi paistetusta tofusta, broccolinsta ja tajunnanräjäyttävästä kastikkeesta, jossa maistuu sopivasti inkivääri, valkosipuli ja pieni häivähdys chiliä.
Ainekset
Työvaiheet
Pistä riisi porisemaan paketin ohjeen mukaan.
Valmista kastike. Leikkaa tai raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri pieneksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita sivuun odottamaan.
Pilko sipuli ja perkaa broccolinit. Laita sivuun odottamaan.
Kuivaa tofu talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa kuutioiksi tai siivuiksi.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää reilusti seesamiöljyä. Paista tofupaloja 2–3 minuuttia per puoli kuumalla pannulla, kunnes pinta on ruskea ja rapea.
Ripottele pannuun 1–2 rkl seesaminsiemeniä. Lorauta päälle kastike ja keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Kaada tofut ja kastike pannulta kulhoon odottamaan ja lisää samalle pannulle sipulit. Paista miedolla lämmöllä noin minuutti.
Lisää pannulle vielä broccolinit ja tilkka vettä. Paista, kunnes broccolinit ovat vähän pehmenneet, purutuntumaa saa olla.
Siirrä tofu takaisin pannulle ja kiehauta. Tarjoile basmatiriisin kera ja silppua päälle kevätsipulia.