Bataatti-coktailpalat
Suolaista juustoa, makeaa viikunaa, bataattia ja rouskuvia pähkinöitä – näistä aineksista syntyy juhlakauden koukuttavin cocktailpala, joka kaiken lisäksi on gluteeniton. Fetajuuston voi halutessaan korvata muulla juustolla, esimerkiksi aurajuusto tai pehmeä vuohenjuusto sopivat bataatin ja viikunan kanssa mainiosti. Vegaaniversion saa vaihtamalla maitotuotteet vegaanisiin!
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja halutessasi kuori bataatti. Leikkaa bataatista noin 1 cm paksuisia kiekkoja. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla. Paista uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä, mutta vielä napakoita. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
Valmista fetatäyte. Murskaa feta haarukalla pieneksi muruksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja maun mukaan suolalla.
Lohko viikunat 6–8 osaan. Hienonna pähkinät rouheeksi.
Levitä noin 1 rkl juustotäytettä jokaisen bataattiviipaleen päälle. Aseta fetatäytteen päälle muutama viikunapala ja ripottele päälle pähkinöitä. Valuta vielä hunajaa päälle ja koristele yrteillä tai versoilla.