Banaanikakku

Helppo
Vaikeustaso
time
60
Min
star
5
1 arvostelua

Mitä tehdä hedelmäkulhon mustuneille banaaneille? Banaanikakkuun sujahtaa yksi jos toinenkin bansku, lisää makua antavat tuhti tahini ja kardemumma. Voit myös maustaa kakun kanelilla tai jättää mausteet kokonaan pois!

Ainekset

15 palaa
huoneenlämpöistä voita
100 g
fariinisokeria
200 g
tahinia
85 g
kananmunaa
2 kpl
vaniljatahnaa
1 tl
kardemummaa tai kanelia
0.5 tl
vehnäjauhoja
250 g
ruokasoodaa
0.5 tl
banaania
3 kpl
tummasuklaahippuja
100 g

Työvaiheet

01

Lämmitä uuni 175 asteeseen

02

Voitele noin 1,8 litraa vetävä leipävuoka ja laita sivuun odottamaan.

03

Mittaa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja tahini kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

04

Lisää yksi kananmuna kerrallaan seokseen, sekoita jokaisen jälkeen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.

05

Murskaa kaksi kuorittua banaania, lisää murska ja suklaahiput taikinaan, sekoita. Kaada leipävuokaan.

06

Kuori kolmas banaani, leikkaa pitkittäin halki ja asettele kakun päälle. Paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Lämmitä uuni 175 asteeseen

02

Voitele noin 1,8 litraa vetävä leipävuoka ja laita sivuun odottamaan.

03

Mittaa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja tahini kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

04

Lisää yksi kananmuna kerrallaan seokseen, sekoita jokaisen jälkeen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.

05

Murskaa kaksi kuorittua banaania, lisää murska ja suklaahiput taikinaan, sekoita. Kaada leipävuokaan.

06

Kuori kolmas banaani, leikkaa pitkittäin halki ja asettele kakun päälle. Paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia.

Ainekset
huoneenlämpöistä voita
100 g
fariinisokeria
200 g
tahinia
85 g
kananmunaa
2 kpl
vaniljatahnaa
1 tl
kardemummaa tai kanelia
0.5 tl
vehnäjauhoja
250 g
ruokasoodaa
0.5 tl
banaania
3 kpl
tummasuklaahippuja
100 g
close