Baileys-kakkutikkarit

Keskitaso
Vaikeustaso
time
3
Tuntia
star
5
1 arvostelua

Ilahduta ystävää kauniilla kimpullisella kakkutikkareita, joissa maistuu suklaa, Baileys ja mainitsimmeko jo suklaan? Kakkutikkareita on myös kiva pyöritellä perheen pienimpien kanssa, jätä silloin Baileys kokonaan pois tai tarjoa se kakkutikkareiden kyytipoikana aikuisille.

Ainekset

Noin 30 kpl
Brownie-taikina
tummaa suklaata
100 g
voita
175 g
fariinisokeria
100 g
kananmunaa
2 kpl
vehnäjauhoja
200 g
suolaa
0.5 tl
kaakaojauhetta
30 g
Baileys-likööriä (voi jättää pois)
1 dl
Lisäksi tarvitset
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
suklaata koristeluun esim 200 g valkosuklaata ja 200g maitosuklaata
400 g
varras- tai tikkaritikkuja

Työvaiheet

01

Kuumenna uuni 175 asteeseen

02

Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Laita seos sivuun jäähtymään.

03

Sekoita erillisessä kulhossa kaikki muut kuivat aineet paitsi sokeri.

04

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.

05

Lisää Baileys ja suklaaseos muna-sokerivaahtoon.

06

Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi

07

Kaada brownie-taikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 26×19 cm kokoiseen vuokaan.

08

Laita uuniin ja paista 20 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi

09

Murenna jäähtynyt brownie-pohja pieneksi. Brownien kuuluu olla hieman tahmea sisältä.

10

Sekoita joukkoon tuorejuusto. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.

11

Pyörittele taikinasta noin 30 palloa. Jos haluat samankokoisia palluroita, voit punnita ne. Yksi pallo painaa suunnilleen 25-30 g.

12

Laita pallot jähmettymään jääkaappiin ainakin vartiksi.

13

Koristelu

Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa (lyhyissä sykäyksissä välillä sekoittaen).

14

Jätä osa kakkupalloista vielä viileään odottamaan koristelua. Kakkutikkareita on helpompi käsitellä, kun ne ovat kunnolla jähmettyneitä.

15

Dippaa ensin tikun tylppäkärkinen pää suklaaseen ja upota se kakkupalloon. Upota sitten koko pallo suklaaseen, voit kallistella suklaakippoa, jotta koko pallo peittyy. Anna ylimääräisen suklaan valua pallosta.

16

Laita sivuun jähmettymään. Voit esimerkiksi tökätä varrastikun terävän pään pahvilaatikon läpi tai asetella cake popsit sokerilla täytettyyn lasiin.

17

Toista kunnes olet kuorruttanut kaikki cake popsit. Anna jähmettyä viileässä noin 15 minuuttia.

18

Koristele cake popsit ylijääneellä suklaalla. Jos suklaa tuntuu jähmeältä, sen voi pyöräyttää mikron kautta. Raidoita kakkutikkarit valuttamalla suklaata niiden päälle teelusikan avulla tai heittäydy luovaksi!

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kuumenna uuni 175 asteeseen

02

Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Laita seos sivuun jäähtymään.

03

Sekoita erillisessä kulhossa kaikki muut kuivat aineet paitsi sokeri.

04

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.

05

Lisää Baileys ja suklaaseos muna-sokerivaahtoon.

06

Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi

07

Kaada brownie-taikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 26×19 cm kokoiseen vuokaan.

08

Laita uuniin ja paista 20 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi

09

Murenna jäähtynyt brownie-pohja pieneksi. Brownien kuuluu olla hieman tahmea sisältä.

10

Sekoita joukkoon tuorejuusto. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.

11

Pyörittele taikinasta noin 30 palloa. Jos haluat samankokoisia palluroita, voit punnita ne. Yksi pallo painaa suunnilleen 25-30 g.

12

Laita pallot jähmettymään jääkaappiin ainakin vartiksi.

13

Koristelu

Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa (lyhyissä sykäyksissä välillä sekoittaen).

14

Jätä osa kakkupalloista vielä viileään odottamaan koristelua. Kakkutikkareita on helpompi käsitellä, kun ne ovat kunnolla jähmettyneitä.

15

Dippaa ensin tikun tylppäkärkinen pää suklaaseen ja upota se kakkupalloon. Upota sitten koko pallo suklaaseen, voit kallistella suklaakippoa, jotta koko pallo peittyy. Anna ylimääräisen suklaan valua pallosta.

16

Laita sivuun jähmettymään. Voit esimerkiksi tökätä varrastikun terävän pään pahvilaatikon läpi tai asetella cake popsit sokerilla täytettyyn lasiin.

17

Toista kunnes olet kuorruttanut kaikki cake popsit. Anna jähmettyä viileässä noin 15 minuuttia.

18

Koristele cake popsit ylijääneellä suklaalla. Jos suklaa tuntuu jähmeältä, sen voi pyöräyttää mikron kautta. Raidoita kakkutikkarit valuttamalla suklaata niiden päälle teelusikan avulla tai heittäydy luovaksi!

Ainekset
Brownie-taikina
tummaa suklaata
100 g
voita
175 g
fariinisokeria
100 g
kananmunaa
2 kpl
vehnäjauhoja
200 g
suolaa
0.5 tl
kaakaojauhetta
30 g
Baileys-likööriä (voi jättää pois)
1 dl
Lisäksi tarvitset
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
suklaata koristeluun esim 200 g valkosuklaata ja 200g maitosuklaata
400 g
varras- tai tikkaritikkuja
close