Baileys creme brulee
Aikuiseen makuun sopiva jälkiruoka on helppo valmistaa, mutta tuntuu ihanan ylelliseltä rapean karamellisoidun pinnan ja silkkisen sileän sisuksen ansiosta. Lisämakua tuo Baileys-kermalikööri. Hemmottele läheisiäsi tällä herkulla jouluna tai miksi ei muulloinkin!
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Mittaa maito, kerma, sokeri sekä Baileys kattilaan. Anna seoksen lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta pois hellalta.
Erottele keltuaiset kippoon. Vatkaa kermaseos ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Siivilöi seos. Kaada massa kuuteen annosvuokaan.
Nosta vuoat syvälle pellille ja siirrä uuniin. Kaada kuumaa vettä pellille niin, että vesi ylettyy annosvuokien puoleenväliin.
Kypsennä uunissa 20–35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt. Seos saa olla keskeltä vielä hieman hyllyvää, mutta reunoilta täysin hyytynyt.
Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 2 h tai yön yli.
Ripottele pinnalle ruokosokeria ja tohota kaasupolttimella pinnalle kauniin ruskea väri.
Jos et omista kaasupoltinta, voit myös karamellisoida pinnan uunissa grillivastuksen alla 225 asteessa. Tarkkaile pintaa herkeämättä, jottei sokeri pala. Ota kullanruskeat creme bruleet uunista, anna jäähtyä hetki ja tarjoile.