Baba ganoush ja paistettua kukkakaalia

Helppo
Vaikeustaso
time
60
Min
star
5
1 arvostelua

Kaikenlaiset monikäyttöiset tahnat ja dipit ovat lähellä sydäntämme. Erityinen sija on suussa sulavalla libanonilaisella munakoisotahnalla eli baba ganoushilla, joka maistuu herkulliselta paahdetun kukkakaalin ja raikkaan korianteri-lehtikaalisalaatin kera.

Ainekset

neljälle alkuruoaksi
Baba ganoush
munakoisoa
2 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan mehu
0.5 kpl
tahinia
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
ripaus suolaa
Paahdettu kukkakaali
kukkakaalia
500 g
valkosipuliöljyä (oliiviöljy käy myös)
suolaa
mustapippuria
Korianteri-lehtikaalisalaatti
lehtikaalia
100 g
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
suolaa
tuore korianteri
Tarjoiluun
pitaleipää

Työvaiheet

01
Baba ganoush

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot. Pistele koisoihin haarukalla reikiä. 

Paahda kokonaisia munakoisoja uunissa 30–45 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet täysin. 

02

Halkaise munakoisot ja kaavi sisus blenderiin.  Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunamehu, suola, oliiviöljy ja tahini. Surauta sileäksi tahnaksi. Laita sivuun odottamaan. 

03
Paahdettu kukkakaali

Leikkaa kukkakaali siivuiksi, ikään kuin pihveiksi. 

Lorauta öljyä pannulle ja paista kukkakaalipihvejä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Mausta pippurilla ja suolalla.

04
Korianteri-lehtikaalisalaatti

Poista lehtikaalista lehtiruodit. Revi suupaloiksi. Laita kippoon ja lorauta sekaan oliiviöljy ja sitruunamehua. Anna lehtikaalille kunnon hieronta, joka pehmittää rakennetta. Silppua joukkoon korianteri. Lisää suola ja sekoita. 

05

Kasaa annos ja nauti pitaleivän kanssa!

5 1 vote
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01
Baba ganoush

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot. Pistele koisoihin haarukalla reikiä. 

Paahda kokonaisia munakoisoja uunissa 30–45 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet täysin. 

02

Halkaise munakoisot ja kaavi sisus blenderiin.  Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunamehu, suola, oliiviöljy ja tahini. Surauta sileäksi tahnaksi. Laita sivuun odottamaan. 

03
Paahdettu kukkakaali

Leikkaa kukkakaali siivuiksi, ikään kuin pihveiksi. 

Lorauta öljyä pannulle ja paista kukkakaalipihvejä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Mausta pippurilla ja suolalla.

04
Korianteri-lehtikaalisalaatti

Poista lehtikaalista lehtiruodit. Revi suupaloiksi. Laita kippoon ja lorauta sekaan oliiviöljy ja sitruunamehua. Anna lehtikaalille kunnon hieronta, joka pehmittää rakennetta. Silppua joukkoon korianteri. Lisää suola ja sekoita. 

05

Kasaa annos ja nauti pitaleivän kanssa!

Ainekset
Baba ganoush
munakoisoa
2 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan mehu
0.5 kpl
tahinia
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
ripaus suolaa
Paahdettu kukkakaali
kukkakaalia
500 g
valkosipuliöljyä (oliiviöljy käy myös)
suolaa
mustapippuria
Korianteri-lehtikaalisalaatti
lehtikaalia
100 g
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
suolaa
tuore korianteri
Tarjoiluun
pitaleipää
close