Baba ganoush ja paistettua kukkakaalia
Kaikenlaiset monikäyttöiset tahnat ja dipit ovat lähellä sydäntämme. Erityinen sija on suussa sulavalla libanonilaisella munakoisotahnalla eli baba ganoushilla, joka maistuu herkulliselta paahdetun kukkakaalin ja raikkaan korianteri-lehtikaalisalaatin kera.
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot. Pistele koisoihin haarukalla reikiä.
Paahda kokonaisia munakoisoja uunissa 30–45 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet täysin.
Halkaise munakoisot ja kaavi sisus blenderiin. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunamehu, suola, oliiviöljy ja tahini. Surauta sileäksi tahnaksi. Laita sivuun odottamaan.
Leikkaa kukkakaali siivuiksi, ikään kuin pihveiksi.
Lorauta öljyä pannulle ja paista kukkakaalipihvejä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Mausta pippurilla ja suolalla.
Poista lehtikaalista lehtiruodit. Revi suupaloiksi. Laita kippoon ja lorauta sekaan oliiviöljy ja sitruunamehua. Anna lehtikaalille kunnon hieronta, joka pehmittää rakennetta. Silppua joukkoon korianteri. Lisää suola ja sekoita.
Kasaa annos ja nauti pitaleivän kanssa!