Avoin kasvispita

Helppo
Vaikeustaso
time
30
Min
star
5
1 arvostelua

Helpot ja herkulliset kasvispitaleivät täytetään täyteläisellä avokadotahnalla ja rapeilla kikherneillä. Viimeistele pitat fetajuustolla, ranskankermalla, tuoreella korianterilla ja limenmehulla.

Ainekset

2 annosta
Rapeat kikherneet
kikherneitä suolalilemessä
1 prk
oliiviöljyä
1 rkl
valkosipulijauhetta
1 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
suolaa
0.5 tl
ripaus mustapippuria
Avokadotahna
avokado
1 kpl
majoneesia
2 rkl
tuoretta korianteria
0.5 ruukkua
pieni jalapeno
1 kpl
limen mehu ja kuori
1 kpl
suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
pitaleipää
4 kpl
fetajuustoa
ranskankermaa tai jogurttia
tuoretta korianteria
lime lohkoja

Työvaiheet

01

Rapeat kikherneet

Napsauta uuni lämpiämään 200 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuivaa kikherneet kevyesti puhtaalla keittiöliinalla tai talouspaperilla. Kaada kikherneet kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet, sekoita. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

02

Avokadotahna

Poista avokadosta kuori ja kivi. Leikkaa jalapenosta kanta ja poista siemenet. Mittaa ainekset sauvasekoittime silppuri kippoon tai blenderiin. Surauta silkkiseksi tahnaksi.

03

Aukaise pitaleivät ja lämmitä uunissa tai paahtimessa muutama minuutti. Sivele pitojen pintaan reippaasti avokadotahnaa ja ripottele päälle rapeita kikherneitä, fetaa, ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

5 1 vote
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Rapeat kikherneet

Napsauta uuni lämpiämään 200 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuivaa kikherneet kevyesti puhtaalla keittiöliinalla tai talouspaperilla. Kaada kikherneet kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet, sekoita. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

02

Avokadotahna

Poista avokadosta kuori ja kivi. Leikkaa jalapenosta kanta ja poista siemenet. Mittaa ainekset sauvasekoittime silppuri kippoon tai blenderiin. Surauta silkkiseksi tahnaksi.

03

Aukaise pitaleivät ja lämmitä uunissa tai paahtimessa muutama minuutti. Sivele pitojen pintaan reippaasti avokadotahnaa ja ripottele päälle rapeita kikherneitä, fetaa, ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Ainekset
Rapeat kikherneet
kikherneitä suolalilemessä
1 prk
oliiviöljyä
1 rkl
valkosipulijauhetta
1 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
suolaa
0.5 tl
ripaus mustapippuria
Avokadotahna
avokado
1 kpl
majoneesia
2 rkl
tuoretta korianteria
0.5 ruukkua
pieni jalapeno
1 kpl
limen mehu ja kuori
1 kpl
suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
pitaleipää
4 kpl
fetajuustoa
ranskankermaa tai jogurttia
tuoretta korianteria
lime lohkoja
close