Avoin kasvispita
Helpot ja herkulliset kasvispitaleivät täytetään täyteläisellä avokadotahnalla ja rapeilla kikherneillä. Viimeistele pitat fetajuustolla, ranskankermalla, tuoreella korianterilla ja limenmehulla.
Ainekset
Työvaiheet
Rapeat kikherneet
Napsauta uuni lämpiämään 200 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuivaa kikherneet kevyesti puhtaalla keittiöliinalla tai talouspaperilla. Kaada kikherneet kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet, sekoita. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Avokadotahna
Poista avokadosta kuori ja kivi. Leikkaa jalapenosta kanta ja poista siemenet. Mittaa ainekset sauvasekoittime silppuri kippoon tai blenderiin. Surauta silkkiseksi tahnaksi.
Aukaise pitaleivät ja lämmitä uunissa tai paahtimessa muutama minuutti. Sivele pitojen pintaan reippaasti avokadotahnaa ja ripottele päälle rapeita kikherneitä, fetaa, ranskankermaa ja tuoretta korianteria.