Appelsiinilla maustettu kurpitsakeitto 

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
arvostelua

Pirteän värinen kurpitsakeitto tuo väriä pimeneviin iltoihin. Keitto on maustettu appelsiinimehulla ja kuorella, joka tekee keitosta erityisen herkullisen. Karamellisoidut kurpitsansiemenet kruunaavat annoksen ja antavat mukavaa rouskuvuutta keittoon.

Vinkki! Jos haluat hiukan lisäpotkua keittoon, voit lisätä hieman tuoretta chiliä tai inkivääriä.

Ainekset

4 annosta
kurpitsaa
1 kg
porkkanaa
2 kpl
appelsiini
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kasvislientä tai vettä
1 l
suolaa
1 tl
ripaus mustapippuria
öljyä
Tarjoiluun
smetanaa tai ranskankermaa
Karamellisoidut kurpitsansiemenet
kurpitsansiemeniä
1 dl
vaahterasiirappia tai hunajaa
2 rkl
öljyä
1 rkl
ripaus suolaa

Työvaiheet

01

Kurpitsansiemenet:

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita ainekset keskenään ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paahda uunissa 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo polttamasta siemeniä. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

02

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

03

Raasta talteen appelsiininkuori. Purista talteen myös mehu.

04

Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti ja lisää kurpitsat ja porkkanat. Jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.

05

Lisää kasvisliemi tai vesi, appelsiinimehu, suola ja mustapippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää. Lisää appelsiininkuori ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

06

Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto ranskankerma nokareella ja karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Kurpitsansiemenet:

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita ainekset keskenään ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paahda uunissa 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo polttamasta siemeniä. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

02

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

03

Raasta talteen appelsiininkuori. Purista talteen myös mehu.

04

Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti ja lisää kurpitsat ja porkkanat. Jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.

05

Lisää kasvisliemi tai vesi, appelsiinimehu, suola ja mustapippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää. Lisää appelsiininkuori ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

06

Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto ranskankerma nokareella ja karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä.

Ainekset
kurpitsaa
1 kg
porkkanaa
2 kpl
appelsiini
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kasvislientä tai vettä
1 l
suolaa
1 tl
ripaus mustapippuria
öljyä
Tarjoiluun
smetanaa tai ranskankermaa
Karamellisoidut kurpitsansiemenet
kurpitsansiemeniä
1 dl
vaahterasiirappia tai hunajaa
2 rkl
öljyä
1 rkl
ripaus suolaa
close