Appelsiinilla maustettu kurpitsakeitto
Pirteän värinen kurpitsakeitto tuo väriä pimeneviin iltoihin. Keitto on maustettu appelsiinimehulla ja kuorella, joka tekee keitosta erityisen herkullisen. Karamellisoidut kurpitsansiemenet kruunaavat annoksen ja antavat mukavaa rouskuvuutta keittoon.
Vinkki! Jos haluat hiukan lisäpotkua keittoon, voit lisätä hieman tuoretta chiliä tai inkivääriä.
Ainekset
Työvaiheet
Kurpitsansiemenet:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita ainekset keskenään ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paahda uunissa 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo polttamasta siemeniä. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Raasta talteen appelsiininkuori. Purista talteen myös mehu.
Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti ja lisää kurpitsat ja porkkanat. Jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.
Lisää kasvisliemi tai vesi, appelsiinimehu, suola ja mustapippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää. Lisää appelsiininkuori ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto ranskankerma nokareella ja karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä.