Appelsiini halloumi
Ihanan sitruksinen appelsiini halloumi sopii mainiosti lisukkeeksi erilaisten salaattien kera tai vaikka pitaleivän väliin. Anna halloumi viipaleiden marinoitua vähintään pari tuntia tai yön yli jääkaapissa ennen paistamista.
Ainekset
Työvaiheet
Valmista marinadi. Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kuivaa ja raasta hedelmien kuoret hienoksi raasteeksi kulhoon.
Halkaise appelsiini ja purista mehu kuoriraasteen joukkoon. Lisää hunaja, öljy ja mustapippuri, sekoita.
Halkaise halloumit pitkittäin ja upota marinadiin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
Nosta halloumit marinadista ja taputtele ylimääräinen marinadi pinnalta. Ota marinadi talteen. Paista halloumi viipaleita kuumalla pannulla tilkassa öljyä 1-2 minuuttia per puoli. Nosta paistetut halloumit tarjoilu vadille.
Kaada marinadi pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada halloumi viipaleiden päälle ja koristele rouhituilla pähkinöillä ja kumkvatin siivuilla.