Appelsiini halloumi

Helppo
Vaikeustaso
time
15
Min
star
5
2 arvostelua

Ihanan sitruksinen appelsiini halloumi sopii mainiosti lisukkeeksi erilaisten salaattien kera tai vaikka pitaleivän väliin. Anna halloumi viipaleiden marinoitua vähintään pari tuntia tai yön yli jääkaapissa ennen paistamista.

Ainekset

4 annosta
halloumi juustoa
2 pakettia
appelsiini
1 kpl
sitruunankuori
1 kpl
appelsiininkuori
0.5 kpl
loraus oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
2 tl
mustapippuria
0.5 tl
koristeeksi
kumkvatti siivuja
rouhittuja pähkinöitä

Työvaiheet

01

Valmista marinadi. Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kuivaa ja raasta hedelmien kuoret hienoksi raasteeksi kulhoon.

02

Halkaise appelsiini ja purista mehu kuoriraasteen joukkoon. Lisää hunaja, öljy ja mustapippuri, sekoita.

03

Halkaise halloumit pitkittäin ja upota marinadiin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

04

Nosta halloumit marinadista ja taputtele ylimääräinen marinadi pinnalta. Ota marinadi talteen. Paista halloumi viipaleita kuumalla pannulla tilkassa öljyä 1-2 minuuttia per puoli. Nosta paistetut halloumit tarjoilu vadille.

05

Kaada marinadi pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada halloumi viipaleiden päälle ja koristele rouhituilla pähkinöillä ja kumkvatin siivuilla.

5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Valmista marinadi. Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kuivaa ja raasta hedelmien kuoret hienoksi raasteeksi kulhoon.

02

Halkaise appelsiini ja purista mehu kuoriraasteen joukkoon. Lisää hunaja, öljy ja mustapippuri, sekoita.

03

Halkaise halloumit pitkittäin ja upota marinadiin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

04

Nosta halloumit marinadista ja taputtele ylimääräinen marinadi pinnalta. Ota marinadi talteen. Paista halloumi viipaleita kuumalla pannulla tilkassa öljyä 1-2 minuuttia per puoli. Nosta paistetut halloumit tarjoilu vadille.

05

Kaada marinadi pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada halloumi viipaleiden päälle ja koristele rouhituilla pähkinöillä ja kumkvatin siivuilla.

Ainekset
halloumi juustoa
2 pakettia
appelsiini
1 kpl
sitruunankuori
1 kpl
appelsiininkuori
0.5 kpl
loraus oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
2 tl
mustapippuria
0.5 tl
koristeeksi
kumkvatti siivuja
rouhittuja pähkinöitä
close