Kesäkurpitsarullat

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
arvostelua

Tämä resepti kannattaa ehdottomasti ottaa talteen, jos kasvimaasi pursuaa kesäkurpitsoja. Ja muutenkin, niin hyviä nämä pienet rullaset ovat.

Ainekset

4 annosta
2 isoa kesäkurpitsaa (noin 1 kilo)
Täyte
ricottaa
150 g
tuoretta pinaattia
100 g
salottisipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan kuori sekä mehu
0.5 kpl
parmesaanijuustoa
1 dl
Mustapippuria
+ Parhaan tuloksen saat paistamalla kesäkurpitsaviipaleet parillapannulla tai grillillä. Voit myös käyttää tavallista paistinpannua.

Työvaiheet

01

Preppaa kesäkurpitsat: Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa pitkittäin ohuita viipaleita. Mandoliini tai juustohöylä on kätevä apuväline.

Kesäkurpitsan keskiö on yleensä aika vetinen ja hankala viipaloida.

Voit käyttää ylijäämä kesäkurpitsan esimerkiksi pastakastikkeessa tai vaikka salaatissa.

02

Lado talouspaperia uunipellille. Levitä kesäkurpitsaviipaleet paperin päälle ja ripottele päälle tasaisesti suolaa. Laita sivuun itkettymään sillä välin, kun valmistat täytteen.

03

Silppua salottisipuli ja valkosipuli pieneksi. Lorauta pannulle öljyä ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä muutama minuutti.

04

Lisää pinaatti ja jatka kuullottamista hetki.

05

Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon ricotta, sitruunanmehu, sitruunankuori sekä raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

06

Laita täyte jääkaappiin vetäytymään.

07

Taputtele paperilla ylimääräinen neste kesäkurpitsaviipaleista.

08

Kuumenna parilapannu ja grillaa kurpitsaviipaleet kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä hetki. 

09

Levitä täytettä koko kesäkurpitsasiivulle ja pyöräytä rullaksi. Toista kunnes olet rullannut kaikki siivut.

10

Tarjoa naposteltavana, alkupaloina tai salaatin kyytipoikana.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Preppaa kesäkurpitsat: Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa pitkittäin ohuita viipaleita. Mandoliini tai juustohöylä on kätevä apuväline.

Kesäkurpitsan keskiö on yleensä aika vetinen ja hankala viipaloida.

Voit käyttää ylijäämä kesäkurpitsan esimerkiksi pastakastikkeessa tai vaikka salaatissa.

02

Lado talouspaperia uunipellille. Levitä kesäkurpitsaviipaleet paperin päälle ja ripottele päälle tasaisesti suolaa. Laita sivuun itkettymään sillä välin, kun valmistat täytteen.

03

Silppua salottisipuli ja valkosipuli pieneksi. Lorauta pannulle öljyä ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä muutama minuutti.

04

Lisää pinaatti ja jatka kuullottamista hetki.

05

Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon ricotta, sitruunanmehu, sitruunankuori sekä raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

06

Laita täyte jääkaappiin vetäytymään.

07

Taputtele paperilla ylimääräinen neste kesäkurpitsaviipaleista.

08

Kuumenna parilapannu ja grillaa kurpitsaviipaleet kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä hetki. 

09

Levitä täytettä koko kesäkurpitsasiivulle ja pyöräytä rullaksi. Toista kunnes olet rullannut kaikki siivut.

10

Tarjoa naposteltavana, alkupaloina tai salaatin kyytipoikana.

Ainekset
2 isoa kesäkurpitsaa (noin 1 kilo)
Täyte
ricottaa
150 g
tuoretta pinaattia
100 g
salottisipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan kuori sekä mehu
0.5 kpl
parmesaanijuustoa
1 dl
Mustapippuria
+ Parhaan tuloksen saat paistamalla kesäkurpitsaviipaleet parillapannulla tai grillillä. Voit myös käyttää tavallista paistinpannua.
close