Perunagalette
Melkeinpä jokainen, joka on maistanut tätä piirakkaa, on pyytänyt reseptiä – joten tässä se nyt tulee! Rapsakka galettepohja, jossa maistuu parmesaani, saa seurakseen sinappiset perunat ja pehmeän ranskankerman. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy herkullinen kokonaisuus, joka toimii niin arjessa kuin juhlassakin.
Ainekset
Työvaiheet
Taikina: Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja parmesaaniraaste kulhossa. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja muotoile nopeasti taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Täyte: Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Lisää sekaan muuta ainekset ja sekoita varoen.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi pyöreäksi levyksi. Poista toinen leivinpaperi.
Levitä ranskankerma jättäen reunat vapaiksi (n. 3 cm). Aseta perunaviipaleet ranskankerman päälle. Taittele reunat siististi täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.
Paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia, kunnes galette on rapea ja kullanruskea.
Viimeistele halutessasi piirakka tuoreella timjamilla ja paremsaaniraasteella.