Perunagalette

Helppo
Vaikeustaso
time
1.5
Tuntia
star
5
4 arvostelua

Melkeinpä jokainen, joka on maistanut tätä piirakkaa, on pyytänyt reseptiä – joten tässä se nyt tulee! Rapsakka galettepohja, jossa maistuu parmesaani, saa seurakseen sinappiset perunat ja pehmeän ranskankerman. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy herkullinen kokonaisuus, joka toimii niin arjessa kuin juhlassakin.

Ainekset

4 isoa tai 8 pientä palaa
Galettepohja
vehnäjauhoja
3 dl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
0.5 tl
voita
100 g
parmesaaniraastetta (tai haluamaasi juustoa)
1 dl
kylmää vettä
0.5 dl
Marinoidut perunat
noin 500 g keitettyjä perunoita
kokojyväsinappia
2 tl
tuoretta timjamia hienonnettua
1 tl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kpl
oliiviöljyä
2 rkl
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
(loraus valkoviinietikkaa)
Lisäksi
ranskankermaa
150 g
kananmuna
1 kpl

Työvaiheet

01

Taikina: Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja parmesaaniraaste kulhossa. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja muotoile nopeasti taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

02

Täyte: Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Lisää sekaan muuta ainekset ja sekoita varoen.

03

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi pyöreäksi levyksi. Poista toinen leivinpaperi.

04

Levitä ranskankerma jättäen reunat vapaiksi (n. 3 cm). Aseta perunaviipaleet ranskankerman päälle. Taittele reunat siististi täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.

05

Paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia, kunnes galette on rapea ja kullanruskea.

06

Viimeistele halutessasi piirakka tuoreella timjamilla ja paremsaaniraasteella.

5 4 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Taikina: Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja parmesaaniraaste kulhossa. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja muotoile nopeasti taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

02

Täyte: Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Lisää sekaan muuta ainekset ja sekoita varoen.

03

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi pyöreäksi levyksi. Poista toinen leivinpaperi.

04

Levitä ranskankerma jättäen reunat vapaiksi (n. 3 cm). Aseta perunaviipaleet ranskankerman päälle. Taittele reunat siististi täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.

05

Paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia, kunnes galette on rapea ja kullanruskea.

06

Viimeistele halutessasi piirakka tuoreella timjamilla ja paremsaaniraasteella.

Ainekset
Galettepohja
vehnäjauhoja
3 dl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
0.5 tl
voita
100 g
parmesaaniraastetta (tai haluamaasi juustoa)
1 dl
kylmää vettä
0.5 dl
Marinoidut perunat
noin 500 g keitettyjä perunoita
kokojyväsinappia
2 tl
tuoretta timjamia hienonnettua
1 tl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kpl
oliiviöljyä
2 rkl
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
(loraus valkoviinietikkaa)
Lisäksi
ranskankermaa
150 g
kananmuna
1 kpl
close