Roti

Keskitaso
Vaikeustaso
time
1.3
Tuntia
star
4.5
2 arvostelua

Roti on intialainen rieskankaltainen arkileipä, joka toimii erinomaisesti erilaisten keittojen ja kastikkeiden kaverina. 

Ainekset

12 kpl
Itämaisista kaupoista saatavia attajauhoja tai hätätapauksessa tavallisia täysjyvävehnäjauhoja
300 g
vettä
3 dl
oliiviöljyä
2 rkl
suolaa
1 tl
Sulatettua voita tai gheetä

Työvaiheet

01

Lisää jauhot ja suola kulhoon ja kaada päälle vesi ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.

02

Työstä taikinaa käsin tai yleiskoneessa kunnes taikina on sileä ja kimmoisa (noin 10–15 min). Kääri taikina kelmuun tai laita se ilmatiiviiseen rasiaan lepäämään noin 30 minuutiksi.

03

Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele niistä sileitä palleroita. Tässä kannattaa toimia nopeasti, ettei taikina kuivu. Voit säilyttää loppuja taikinapalloja ilmatiiviissä rasiassa käsitellessäsi yhtä palloa kerrallaan.

04

Muotoile palloista litteitä leipiä. Painele ensin hellästi taikinapallo littanaksi niin, että taikinaa on helpompi kaulia. Kauli taikina noin 2 mm paksuiseksi ympyräksi. Jauhota taikinaa, jos se meinaa tarttua pöytään. Pyöreän muodon saat kääntelemällä taikinaa välillä. Leivän tulisi olla tasaisen paksu, ilman halkioita tai ryppyjä.

05

Laita pannu lämpiämään keskilämmölle samalla, kun käsittelet viimeisiä taikinapalloja.

06

Taputtele pois ylimääräiset jauhot ja laita leipä kuivalle pannulle. Paista noin 40 sekuntia ja käännä. Paista noin minuutti ja käännä taas. Paista vielä leipää noin minuutti, käännä ja paista noin minuutti toiselta puolelta. Paiston aikana leivän sisään pitäisi muodostua höyryä, jota voit painella lastalla kevyesti niin, että höyry liikkuu leivän sisällä.

07

Voitele leipä toiselta puolelta gheellä tai sulatetulla voilla. Toista kunnes olet paistanut kaikki leivät.

Tarjoile curryn kanssa.

4.5 2 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Lisää jauhot ja suola kulhoon ja kaada päälle vesi ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.

02

Työstä taikinaa käsin tai yleiskoneessa kunnes taikina on sileä ja kimmoisa (noin 10–15 min). Kääri taikina kelmuun tai laita se ilmatiiviiseen rasiaan lepäämään noin 30 minuutiksi.

03

Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele niistä sileitä palleroita. Tässä kannattaa toimia nopeasti, ettei taikina kuivu. Voit säilyttää loppuja taikinapalloja ilmatiiviissä rasiassa käsitellessäsi yhtä palloa kerrallaan.

04

Muotoile palloista litteitä leipiä. Painele ensin hellästi taikinapallo littanaksi niin, että taikinaa on helpompi kaulia. Kauli taikina noin 2 mm paksuiseksi ympyräksi. Jauhota taikinaa, jos se meinaa tarttua pöytään. Pyöreän muodon saat kääntelemällä taikinaa välillä. Leivän tulisi olla tasaisen paksu, ilman halkioita tai ryppyjä.

05

Laita pannu lämpiämään keskilämmölle samalla, kun käsittelet viimeisiä taikinapalloja.

06

Taputtele pois ylimääräiset jauhot ja laita leipä kuivalle pannulle. Paista noin 40 sekuntia ja käännä. Paista noin minuutti ja käännä taas. Paista vielä leipää noin minuutti, käännä ja paista noin minuutti toiselta puolelta. Paiston aikana leivän sisään pitäisi muodostua höyryä, jota voit painella lastalla kevyesti niin, että höyry liikkuu leivän sisällä.

07

Voitele leipä toiselta puolelta gheellä tai sulatetulla voilla. Toista kunnes olet paistanut kaikki leivät.

Tarjoile curryn kanssa.

Ainekset
Itämaisista kaupoista saatavia attajauhoja tai hätätapauksessa tavallisia täysjyvävehnäjauhoja
300 g
vettä
3 dl
oliiviöljyä
2 rkl
suolaa
1 tl
Sulatettua voita tai gheetä
close