Kurpitsakuppikakut

Helppo
Vaikeustaso
time
45
Min
star
5
arvostelua

Jenkkityyliset kurpitsakuppikakut sopivat täydellisesti halloween-juhliin tai syksyiseen kahvipöytään. Maustekakkumaisen muffinssin keskeltä löytyy täyteläinen juustokakkusydän, ja viimeisen silauksen tuovat kurpitsansiemenet. Jos et löydä kaupasta kurpitsasosetta, voit yhtä hyvin käyttää bataattisosetta tai tehdä kurpitsasoseen itse soseuttamalla kypsennettyä kurpitsaa.

Ainekset

12 kuppikakkua
vehnäjauhoja
230 g
sokeria
75 g
fariinisokeria
75 g
kanelia
1 tl
kuivattua inkivääriä
1 tl
pieni ripaus muskottipähkinää
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
sulatettua voita
125 g
kananmunaa
2 kpl
kurpitsapyree
200 g
Juustokakkutäyte
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
tomusokeria
1 dl
kananmuna
1 kpl
+ tarvitset lisäksi pursotinpussin sekä muffinssivuoan
+ kurpitsansiemeniä koristeluun

Työvaiheet

01

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

02

Valmista ensin juustokakkutäyte. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tomusokeri sekä kananmuna. Kaada pursotinpussiin ja sulje pussi. Laita jääkaappiin odottamaan.

03

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voisula, kananmunat, sokerit sekä kurpitsapyree leivontakulhossa. Laita sivuun.

04

Mittaa toiseen kippoon kuivat aineet ja sekoita. Sihtaa taikinaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

05

Voitele muffinssivuoka voilla tai käytä paperisia muffinssivuokia. Kaada muffinssitaikinaa tasaisesti kaikkiin muotteihin.

06

Ota juustokakkutäyte jääkaapista. Leikkaa pursotinpussiin pieni reikä ja pursota muffinssitaikinan keskelle. Voit halutessasi levittää täytettä sinne tänne vetämällä syömäpuikolla tai veitsellä kuvioita muotissa.

Ripottele halutessasi päälle kurpitsansiemeniä.

07

Paista muffinsseja uunin keskitasolla 175 asteessa 15–20 minuuttia. Nosta kypsät kuppikakut uunista ja anna jäähtyä.

0 0 votes
Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ainekset expand more
01

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

02

Valmista ensin juustokakkutäyte. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tomusokeri sekä kananmuna. Kaada pursotinpussiin ja sulje pussi. Laita jääkaappiin odottamaan.

03

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voisula, kananmunat, sokerit sekä kurpitsapyree leivontakulhossa. Laita sivuun.

04

Mittaa toiseen kippoon kuivat aineet ja sekoita. Sihtaa taikinaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

05

Voitele muffinssivuoka voilla tai käytä paperisia muffinssivuokia. Kaada muffinssitaikinaa tasaisesti kaikkiin muotteihin.

06

Ota juustokakkutäyte jääkaapista. Leikkaa pursotinpussiin pieni reikä ja pursota muffinssitaikinan keskelle. Voit halutessasi levittää täytettä sinne tänne vetämällä syömäpuikolla tai veitsellä kuvioita muotissa.

Ripottele halutessasi päälle kurpitsansiemeniä.

07

Paista muffinsseja uunin keskitasolla 175 asteessa 15–20 minuuttia. Nosta kypsät kuppikakut uunista ja anna jäähtyä.

Ainekset
vehnäjauhoja
230 g
sokeria
75 g
fariinisokeria
75 g
kanelia
1 tl
kuivattua inkivääriä
1 tl
pieni ripaus muskottipähkinää
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
sulatettua voita
125 g
kananmunaa
2 kpl
kurpitsapyree
200 g
Juustokakkutäyte
tuorejuustoa (maustamatonta)
200 g
tomusokeria
1 dl
kananmuna
1 kpl
+ tarvitset lisäksi pursotinpussin sekä muffinssivuoan
+ kurpitsansiemeniä koristeluun
close