Gazpacho
Klassinen kylmä tomaattikeitto viilentää kesähelteillä ja maistuu myös kevyenä lounaana tai alkuruokana. Gazpachoa kannattaa ainoastaan tehdä oikeasti kypsistä tomaateista, muuten lopputuloksena voi olla mitäänsanomaton soppa. Tässä reseptissä tomaatteja ei tarvitse kaltata!
Ainekset
Työvaiheet
Koverra tomaateista sisus lusikalla ja poista kanta. Kuutioi tomaatit ja leikkaa muutkin vihannekset paloiksi.
Heitä kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi (sauvasekoitinkin toimii).
Mausta gazpacho suolalla sekä pippurilla oman makusi mukaan. Suosittelemme maustamaan reilulla kädellä. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Tarjoile keitto smetanan ja oliiviöljyn kera. Voit myös ripotella keiton päälle erilaisia siemeniä, yrttejä tai aurinkokuivattuja tomaatteja.